Okcategoryrad

Varför lämnar vi

Ibland hittar kvinnor styrkan att bryta upp med personen de älskar. Varför gör vi detta och vad driver oss i ögonblicket av avgörande förklaring? Som ett resultat av en undersökning av ”kollegor” efter kön hittades flera orsaker till upplösningen som kunde uppväga den starkaste kärleken.

”Tyvärr, jag orkar inte längre. ”

”Jag kan inte se dig chatta med din kompis i tre timmar, klädd i en röd T-shirt som din ex-flickvän gav dig, hängde till midnatt på jobbet istället för att gå på bio med mig. ”

Denna fras skär ditt liv i hälften, i ”före” och ”efter”, strimlar vad som andades och slog i en enda rytm igår, sätter eld på den sista bron. Inte allt är så hopplöst, säger du? Kanske. När en man säger den här frasen finns det hopp i den. ”Det kan inte göra detta, så det kan göra det annorlunda”, tror vi. – Och efter att ha förstått hur kommer jag att ge dig det ”på ett annat sätt”. Men när dessa fyra ord flyger ut ur en vacker kvinnlig mun, så finns det en återvändsgränd. Medan vi säger dessa ord till oss själva, från morgon till natt och upprepar som ett mantra: ”Jag kan inte längre vara så här, jag kan inte längre sitta hemma ensam medan han har kul med vänner i ett manligt företag, jag” kan inte längre leva så här, leva så här, leva så här. ”- detta är bara vårt personliga” jag kan inte ”, de första tecknen på den förestående devalveringen av relationerna. Du kan prata med dig själv i flera år och lägga till en ny och ny anledning i listan varför du inte kan göra det längre. Men vårt ”jag kan inte” som uttalas högt tar bort den sista illusionen. Eftersom män är mindre gutta-percha. Eftersom det är osannolikt att de ger upp fotboll eller bad på fredagar. Eftersom det är lättare för dem att byta tjej och inte en vana. Och de släppte oss utan att ens ge oss en chans att ta tillbaka deras ord. Nej, säger du? Kanske argumenterar jag inte för att det sista exemplet av en manlig kameleont, som kan anpassa sig till sin älskades önskningar och behov, ännu inte har dött ut i naturen. I de flesta fall är detta bara en färgförändring samtidigt som rasen bibehålls. Efter att ha hållit dig en gång slappnar han av och allt återgår till det normala. Och du förstår igen: Jag kan inte längre SÅ.

”Förstå, jag är inte mer …”

”Du berövade mig tyst, hemlighetsfullt, ihärdigt och självsäkert alla mina vanor. Jag bär inte mina favorit vita byxor längre – du tycker att den är vulgär och vit får mig att se tjock ut. Jag tänker dåligt utan en cigarett (håll käften, HÄLSOMMINISTRET!), Men lukten av tobaksrök irriterar dig så mycket att du gav mig ett ultimatum – antingen de eller jag. Jag kan inte längre äta en bit korv under nattens täckning och tvätta den med vinrött – det verkar för dig att fetma snart kommer att drabba mig med sådana vanor. Min vän har glömt hur jag ser ut – du tror att hon ställer mig mot dig. Mina föräldrar kommer snart att göra detsamma, för så snart vi går till dem, plötsliga angelägna frågor vänder sig plötsligt till dig. Min äldsta och närmaste vän ringer inte längre till mig – när du svarat på telefonen och skandalen, den här följde, vill jag inte ens komma ihåg. Jag gillar inte CSKA och Spartak, jag föredrar Zenit, men dina fraser om min opatrioticitet låter som en anklagelse om fascism, och jag tvingas falskt ropa: ”Spartak” är mästaren! ”- gömde sig blygsamt i en låda bland underkläderna den blå halsduken från hans favoritlag. Förstå, jag glömde vem jag är. Det verkar som om jag inte längre är … ”

När var sista gången de var intresserade av vad du älskar, vad oroar dig, vad du kommer ihåg från din barndom och vilka länder skulle du åka till hamnen om du hade en stor vit båt? När berättade du senast om dig själv senast? Under tiden sitter en nalle på min säng, vars historia jag försökte berätta för mannen jag älskade fem gånger. Och aldrig en gång fann han styrkan att lyssna på mig till slutet och skildra åtminstone ett artigt intresse. I ett skede förlorar män plötsligt intresset för det bredvid dem. Det verkar för honom att han vet allt om henne, och hon kommer inte att berätta för honom något annat. Och förståelsen att en kvinna, som vilken organism som helst, förändras, utvecklas (eller bryts ned, det är som någon annan), lär sig att berätta något nytt och periodvis känner en önskan om hur hon föll från ett träd vid fem års ålder är tillgänglig, troligen bara mindre än en del av den starka hälften av mänskligheten. Så jag vill komma ihåg vad det innebär att vara dig själv. Jag vill bara vara mig själv. För honom. För dig själv. För mig själv.